Uppdaterad: 14 september 2020

Ishockey

Hos oss får du en fantastisk möjlighet att utvecklas som ishockeyspelare samti­digt som du går gymnasiet. Du tränar ishockey i en mycket bra träningsmiljö på Stadionområdet och med kunniga tränare.

Skolan ligger nära hallen och du får gå i en klass med andra idrottare som har samma brinnande intresse för idrott.

Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket.

En för­utsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium – vi ger dig optimala förutsättningar att kombinera studier och träning.

Varje vecka tränar vi två ispass samt ett fyspass som bedrivs utifrån resultat i ”fys­profilen”. Träningen kommer till stor del att inriktas på din individuella utveckling. Isträningen kompletteras med fysträning. Till det kommer teoripass som kan handla om träningslära, kost, idrottspsykologi, etik/moral, ishockeyteori och le­darskap.

Tomas Kollar Sportchef Junior/Elit/Dam

J20 Head coach Arto Miettinen, Assisterande Peter Enehag

J18 Head coach Alexander Jestoi, Assisterande Roger Ohlsson

Träningen sker i huvudsak på Malmö Isstadion men det kan även förekomma gemensamma träningar med andra idrottsgymnasier. På isstadion har vi tillgång till styrketräningslokal och även närhet till bra utemiljö att träna i.

Du ansöker till NIU Ishockey på Malmö Idrottsgymnasium via
Svenska Ishockeyförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi tar in max 14 elever/år

KONTAKTPERSONER