Uppdaterad: 16 september 2020

Nationellt godkända idrottsutbildningar

På Malmö Idrottsgymnasium kan du läsa alla våra program samtidigt som du elitsatsar på din idrott.

Våra idrotter är rekommenderade och kvalitetssäkrade av respektive nationellt idrottsförbund och godkända av Skolverket.

En elev som antas till NIU har rätt att läsa specialidrott med 400 gymnasiepoäng (200 poäng individuellt val och 200 poäng programfördjupning).

NIU vänder sig till elever som anses ha förutsättningar att nå nationell elit som senioridrottare. Det är alltså ett mycket tydligt elitidrottsperspektiv som präglar NIU.

I de olika idrotterna har vi högmotiverade idrottselever samlade i träningsgrupper som tas om hand av välutbildade tränare. Träningen bedrivs i fräscha och specialanpassade lokaler på Stadionområdet — eller specialhallar i närheten.

Den fysiska träningen bedrivs i vår egen styrkelokal som är på 500 m² och mycket välutrustad. Vi lägger grunden för framtida topprestationer inom en rad heta idrotter!

Bland tidigare elever märks bland andra Zlatan Ibrahimovic (fotboll), Calle Söderberg (ishockey), Linus Thörnblad (friidrott) och Daniella Lincoln Saavedra (friidrott).

"Från idrottsklass till världsklass".

Foto: Frasse Franzén & Freddy Billqvist