Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 06 oktober 2020

Triathlon

Vill du kombinera dina gymnasiestudier med en triathlon-satsning? Tävlar du i tri­athlon idag och vill kombinera dina gymnasiestudier med en triathlonsatsning?

Är du intresserad av att nå en plats i landslaget? Är du simmare eller löpare som vill satsa på triathlon? Då är du varmt välkommen att söka till vårt NIU i triathlon.

Svenska Triathlonförbundet rekommenderar alla som är intresserade av att tävla i triathlon att söka utbildningen, även om du inte tävlar i triathlon idag. Har du en bakgrund som simmare eller löpare så har du goda förutsättningar för maximal utveckling under dina tre år på gymnasiet.

En man springer med cykel i tävlingskläder

NIU möjliggör en utveckling av den idrottsliga förmågan mot elitnivå. Hos oss kan du träna triathlon i kombination med dina studier. Träningen är individuellt upplagd beroende på din träningsbakgrund och hur långt du kommit i din ut­veckling. De tre grenarna simning, cykel och löpning ger bra förutsättningar till en varierad träning. I utbildningen ingår även ämnena träningslära, idrottspsykologi, fysisk träning, kost och doping. Efter skoltid finns det möjlighet att träna triathlon tillsammans med Simklubben RAN eller Heleneholms IF.

Träningen sker i samarbete med den lokala triathlonklubben och av utbildade tränare. Ansvarig tränare är även knuten till Svenska Triathlonförbundets elitverk­samhet.

Simhallsbadet, Stadion/Hästhagen, Athleticum. På Malmö Idrottsgymnasium har du stöd av Kulans idrottscentrum, där du har tillgång till sjukgymnaster, läkare, idrottspsykologer och kostrådgivare

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Du ansöker till NIU Triathlon på Malmö Idrottsgymnasium via
Denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Alla som söker blir kallade till provträning med mer information

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december

Antal
Vi tar in 4–6 elever/år, tjejer och killar

KONTAKTPERSON
Andreas Thell, 0703-56 11 95
Tränare NIU Triathlon Malmö
andreas.thell@malmo.se

Foto: Joel Vikner