Malmö Stad Logotyp

Vill du få möjligheten att kombinera studier och den bästa tänkbara tennisträ­ningen med målsättningen att nå den yppersta eliten? Ansök då till oss och vi kommer att ge dig bra förutsättningar med tennisträning, tävlingsresor, teori och fysisk träning under ledning av kompetenta och engagerade tränare.

Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Tennisförbundet och Skolverket. En förut­sättning är att du söker ett av programmen på MIG.

Närbild på tennisracket och boll

Du får möjligheten att träna cirka 9–18 timmar i veckan på morgnar och kvällar. Alla elever får dessutom möjligheten att träna i hemmaklubben. Du har möjlighet att åka på 10 ITF-turneringar per år med oss och våra samarbetspartners. Vi jobbar med videoanalys och individuell träning. Vid behov får du tillgång till läkarexper­tis och idrottspsykologisk rådgivning. Två gånger per läsår fystestar vi dig och du har möjlighet att få både screening och individuellt styrketräningsprogram.

Ansvarig tränare är David Gustafsson. Vi har också tillgång till Fair Play Tennis­klubbs internationellt meriterade tränarstab med tränare som Jonas Wallgård, Mervana Jugic-Salkic, Ulf Johnsson, David Ekrot och Irmin Glavas (fystränare). Dessa är tillsammans med David tillgängliga för såväl praktik som teori.

All tennisträning sker på Fair Play Stadion med tio hardcourtbanor. Du får ett gra­tis träningskort på Nordic Wellness Fair Play, vilket innebär tillgång till gym och all gruppträning. Utomhusträningen sker på Hästhagens IP. Varje år har vi besök av elitspelare och tillhör du de bästa av våra elever får du dessutom möjlighet att träna med Fair Play TK:s elitserielag.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Du ansöker till NIU Tennis på Malmö Idrottsgymnasium via
Svenska Tennisförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SNABBFAKTA

Ansökningtid
12 november - 1 december

Antal
Vi tar in cirka 6 elever/år

KONTAKTPERSON
David Gustafsson, 0739-169369
david.gustafsson@fairplaytk.se

Foto: Freddy Billqvist