Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 30 november 2020

Taekwondo

Vill du ta nästa steg i din taekwondosatsning är det här helt rätt för dig. Vi erbju­der högkvalitativ träning på skoltid med en individuellt anpassad utvecklings­plan. Här får du chansen att kombinera din elitsatsning med dina studier.

Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Taekwondoförbundet och Skolverket. En förutsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium – vi ger dig optimala förutsättningar att kombinera studier och träning.

Helbild två personer som tränar taekwondo

Träningen sker i vår taekwondohall med allt grenspecifikt material vi behöver. Hallen ligger i anslutning till en välutrustad styrkelokal där vi tränar styrketräning. Du tränar två pass taekwondo och ett fysträningspass i veckan. Syftet är att du ska kunna utvecklas individuellt i din sport. Vi erbjuder en varierad träning såväl fysiskt och taktiskt som tekniskt.

Träningen bedrivs i välutrustad styrkelokal, på löpbanor och i löpspår. Det finns även en taekwondosal på 200 m2 som ligger i anslutning till skola och gym.

Ansvarig tränare för utbildningen är Lie Kylborn. Lie är utbildad idrottslärare med flera års arbetslivserfarenhet inom skolan och idrott. Hon har tränat taekwondo länge och har tävlat på elitnivå i flera år. För att bli antagen ska du ha tillräckliga poäng för det gymnasieprogram du valt.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Du ansöker till NIU Taekwondo på Malmö Idrottsgymnasium genom att fylla i ett formulär nederst på denna sidan

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december

Antal
Vi tar in ca 4 elever/år

Uttagningen i taekwondo sker i samar­bete med Svenska Taekwondoförbundet.

KONTAKTPERSON
Lie Kylborn, 0735-80 67 27
lie.kylborn@malmo.se

ANSÖK TILL NIU TAEKWONDO PÅ MIG

Foto: Gustaf Johansson