Nu har du chansen att få träna fotboll på skoltid. Du får den bästa tänkbara fot­bollsutbildningen av duktiga instruktörer, i samarbete med MFF och FC Rosen­gård, som guidar dig genom tre år fyllda av dribblingar, skott, nickar, försvar, anfall och teori.

Men det är minst lika viktigt att du klarar dina studier. Vi följer dina studieresultat och hjälper dig med studieplanering. Kort sagt, vi lotsar dig under tre år genom fotbollens och gymnasiets fantastiska värld. Missa inte chansen!

Träningen är inriktad på teknik. Du tränar tre pass i veckan, spelmoment och oftast positionsanpassat. Du får möjlighet att träna på detaljer som du är mindre bra på och förbättra det du redan är bra på. Du får en inblick i tränar- och domarjobbet så att du har många val i framtiden som fotbollsspelare, tränare eller domare.

Pojkar: Ansvarig instruktör
Roland Larsson, PRO Licens-utbildning, 0708-40 02 06

Flickor: Ansvariga instruktörer
Robin Jarfjäll, 0735-34 33 33
Patrick Winqvist, 0733-32 95 80

Träningsmiljön är den bästa tänkbara – stadionområdet som andas fotboll. Nu och för all framtid. Förutom konstgräs både ute och inne finns ett fantastiskt gym för både styrketräning och rehabilitering.

Du ansöker till NIU Fotboll på Malmö Idrottsgymnasium via Svenska fotbollsförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Provspel pojkar

Tyvärr kommer vi inför antagningar till Malmö Elitfotbollsgymnasium inför läsåret 2021-2022 att bli tvungna att göra lite annorlunda mot tidigare.

Det har alltid varit vårt mål att alla som söker till oss (ca150) ska ha en möjlighet att visa upp sig. Men den rådande pandemin och de direktiv som kommer från Region Skåne och Folkhälsomyndigheten gör att detta inte är möjligt. Det är inte försvarbart att kalla samman elever från hela södra Sverige och utsätta både elever, ledare och kanske medföljande för risken att bli smittad av Covid-19.

I anvisningar från Skolverket och vårt specialförbund SvFF står det av vi ska göra en bedömning av en elevs förutsättningar att nå svensk elit. Och en bedömning kan göras på olika sätt.

Vi på Malmö Idrottsgymnasium har därför bestämt att göra följande:

• Vi kommer att lägga ner mycket tid och kraft på att samla in information från klubbar, tränare och akademier.
  • Vi kommer att prata med verksamma inom spelarutbildning på Skånes FF.

• Vi kommer därför endast att bjuda in ett begränsat antal elever till våra provspel. Betydligt färre än under ett normalår

Vi beklagar naturligtvis detta och hade helst gjort som vi brukar, men vi hoppas att ni har förståelse för att vi befinner oss i en annorlunda situation och hälsa och hållbarhet måste gå före.

Provspelsdatum flickor:
Torsdag 10/12 13.00-15.00
Kallelse kommer efter 1 december

Angående provspel till Fotbollsgymnasiet så håller vi på att diskutera hur vi ska kunna genomföra dem på ett säkert sätt med tanke på den ökade smittspridningen av Covid-19 i samhället och bland ungdomar. Vi återkommer i mitten av november med någon form av besked.

1 december 2020

Vi tar in cirka 14 flickor/år och cirka 20 pojkar/år