Malmö Stad Logotyp

Malmö Basketgymnasium är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Basketförbundet och Skolverket.

Malmö Bas­ketgymnasium har de senaste åren haft ett flertal landslagsspelare och flera spelare som redan i gymnasieåldern har tagit platser i sina respektive lags seniorlag.

Basketboll

Hos oss tränar du tre till fyra morgnar i veckan, både basket och fysträning. Trä­ningen planeras efter utvecklingssamtal samt Svensk Baskets spelarutvecklings­plan (SUP). Den största delen av träningen kommer att handla om det som Svensk Basket kallar ”Jag” samt ”Jag och Bollen”.

För att du ska kunna utvecklas maximalt har vi under året minst tre utvecklings­samtal, tre tillfällen för fystester och vi försöker kontinuerligt hålla en dialog med dig som spelare angående din individuella utveckling. Vi åker och tittar på svensk ligabasket för att lära av de bästa i landet. På stadionområdet erbjuder vi också till­gång till sjukgymnaster och idrottsläkare. Schemat på Malmö Idrottsgymnasium är anpassat efter din träning, vilket ger dig stora möjligheter att satsa fullt ut på ditt basketspelande.

Kajsa Lundahl
Rade Vojnovic
Kofi Adanuvor

Basketträningen genomförs i skolans närområde och styrketräningen genomförs i vår moderna styrkehall i Baltiska hallen.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Du ansöker till NIU Basket på Malmö Idrottsgymnasium genom att fylla i formuläret nederst på denna sidan.

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december

Antal 
Vi tar in cirka 12 elever/år

KONTAKTPERSON
Kajsa Lundahl
kajsa.lundahl@skola.malmo.se

ANSÖK TILL NIU BASKET PÅ MIG

Foto: Freddy Billqvist