Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 september 2019

Ishockey

Hos oss får du en fantastisk möjlighet att utvecklas som ishockeyspelare samti­digt som du går gymnasiet. Du tränar ishockey i en mycket bra träningsmiljö på Stadionområdet och med kunniga tränare. Skolan ligger nära hallen och du får gå i en klass med andra idrottare som har samma brinnande intresse för idrott.

Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket. En för­utsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium – vi ger dig optimala förutsättningar att kombinera studier och träning.

Varje vecka tränar vi två ispass samt ett fyspass som bedrivs utifrån resultat i ”fys­profilen”. Träningen kommer till stor del att inriktas på din individuella utveckling. Isträningen kompletteras med fysträning. Till det kommer teoripass som kan handla om träningslära, kost, idrottspsykologi, etik/moral, ishockeyteori och le­darskap.

Våra tränare är Tomas Kollar (ansvarig tränare), Viktor Stråhle, Alexander Jestoi, Anton Blomqvist, Tobias Bäckström och målvaktstränare Henning Sohlberg. Vidare finns även materialförvaltare och fystränare. Ansvarig fystränare är Albin Blomqvist.

Träningen sker i huvudsak på Malmö Isstadion men det kan även förekomma gemensamma träningar med andra idrottsgymnasier. På isstadion har vi tillgång till styrketräningslokal och även närhet till bra utemiljö att träna i.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Du ansöker till NIU Ishockey på Malmö Idrottsgymnasium via
Svenska Ishockeyförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december

Antal
Vi tar in max 14 elever/år

KONTAKTPERSONER
Tomas Kollar, 073-709 18 31
tomas.kollar@malmoredhawks.com

Foto: Colourbox.com & Kent Olsson