Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 25 februari 2019

Gymnastik

Vill du satsa 100 % på din gymnastik så är det här helt rätt för dig. Vi erbjuder dig professionell träning i en miljö där du har alla möjligheter att nå dina mål i kombination med studier tillsammans med andra idrottare som har samma höga ambitionsnivå på Malmö Idrottsgymnasium.

Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) och drivs i samarbete med Svenska Gymnastikförbundet och GK Motus-Salto.

Närbild på händer och gymnastikringar

Vi tränar tre morgonpass och sex kvällspass i veckan, med söndag som träningsfri dag. Träningen är individuellt upplagd med fokus på att utveckla gymnasterna i teknik, styrka och rörlighet. Gymnasterna som tränar i Elitcenter Syd behåller sin klubbtillhörighet på de tävlingar som arrangeras nationellt.

Johannes Gustavsson, nationellt utbildad genom gymnastikförbundets samtliga tränarsteg samt internationell utbildning inom FIG academy.

Jozsef Csaky, tidigare klubb- och landslagstränare i Portugal. Ansvarig tränare för Elitcenter Syd Manlig AG i Malmö från mars 2013.

Frédéric Pierreville, utbildad genom hela gymnastikförbundets utbildningsstege för manlig AG och förbundskapten manlig artistisk gymnastik.

Vi bedriver i stort sett all träning i Sofielunds idrottshus där GK Motus-Salto har sina träningslokaler. Vi åker också på ett till två träningsläger utomlands varje år.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Din idrott söker du genom ditt specialidrottsförbund.

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om att hur det går till att söka.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december

Antal
Vi tar in cirka 4 elever/år

Antagningen görs i samarbete med Gymnas­tikförbundet.

KONTAKTPERSONER
Johannes Gustavsson, 0734-47 67 37
johannes.gustavsson@motussalto.com

Frédéric Pierville, 0733-34 72 30

ANSÖK TILL OSS
Ansökan för läsåret 2019/20 är stängd.
Här ansöker du till NIU Gymnastik. Gäller läsåret 2019-2020.

Foto: Colourbox.com