Uppdaterad: 27 september 2019

Friidrott

Vi kallar vårt koncept ”det ultimata alternativet”. Dina förutsättningar gällande studier, träning, boende, uppföljning och trygghet är unika. Vi ger dig ett gediget utbildningspaket, men kräver i gengäld att du är seriös i din träning och i ditt skol­arbete. Tillsammans ser vi möjligheterna!

100 meters löpning

Din träning läggs upp individuellt, tillsammans med dig och din hemmatränare. Förutom all träning får du en omfattande teoretisk utbildning i din specialidrott, som bland annat innehåller fysisk grundträning, kost, idrottsskador, idrottspsy­kologi och antidopinginformation. Du har också vid behov tillgång till kunniga sjukgymnaster, massörer och osteopater.

Som elev på Friidrottsgymnasiet har du tillgång till flera av landets skickligaste och mest meriterade tränare.

Jörgen Becke är specialidrottslärare i friidrott och tränare i MAI för ett antal landslagsaktiva.

Alexander Tursell är specialidrottslärare med inriktning mot sprint/häck. Han är även verksam som ungdoms- och juniortränare i MAI.

Vi sam­arbetar även med Ola Thorsson (medel-långdistans), Rizak Dirshe (medel-långdis­tans), Stellan Kjellander (kast), Staffan Jönsson (kast) samt Kenneth Riggberger (spjut).

Du tränar på Atleticum, Malmö Stadion och Pildammsområdet. Det är nära till all sorts träning och internationellt utbyte är en viktig del av träningen.

Du söker till NIU Friidrott på Malmö Idrottsgymnasium via www.friidrott.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(klicka på ansökan RIG/NIU i högerspalten).

Vi tar in cirka 12 elever/år

KONTAKTPERSONER