Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 mars 2020

Fotboll

Nu har du chansen att få träna fotboll på skoltid. Du får den bästa tänkbara fot­bollsutbildningen av duktiga instruktörer, i samarbete med MFF och FC Rosen­gård, som guidar dig genom tre år fyllda av dribblingar, skott, nickar, försvar, anfall och teori.

Men det är minst lika viktigt att du klarar dina studier. Vi följer dina studieresultat och hjälper dig med studieplanering. Kort sagt, vi lotsar dig under tre år genom fotbollens och gymnasiets fantastiska värld. Missa inte chansen!

Träningen är inriktad på teknik. Du tränar tre pass i veckan, spelmoment och oftast positionsanpassat. Du får möjlighet att träna på detaljer som du är mindre bra på och förbättra det du redan är bra på. Du får en inblick i tränar- och domarjobbet så att du har många val i framtiden som fotbollsspelare, tränare eller domare.

Pojkar: Ansvarig instruktör
Roland Larsson, PRO Licens-utbildning, 0708-40 02 06

Flickor: Ansvariga instruktörer
Frida Svensson, UEFA B, 0768-67 66 02.
Henrik Adamsson, Advanced Licensutbildning, 0730-38 54 16

Träningsmiljön är den bästa tänkbara – stadionområdet som andas fotboll. Nu och för all framtid. Förutom konstgräs både ute och inne finns ett fantastiskt gym för både styrketräning och rehabilitering.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Du ansöker till NIU Fotboll på Malmö Idrottsgymnasium via Svenska fotbollsförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Provspelsdatum:
Flickor
Uttag 1: Du kallas efter att vi fått in din ansökan, sker fortlöpande fram till den 1 december.
Uttag 2: Urvalsgrupp den 12 december 2019

Pojkar
Uttag 1: 10 december eller 11 december
Uttag 2: Urvalsgrupp den 16 december

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december 2019, se nedan

Antal
Vi tar in cirka 14 flickor/år och cirka 20 pojkar/år

KONTAKTPERSON
Fotbollssamordnare Barbro Sandor,
040-34 68 01 eller 0733-32 95 79
barbro.sandor@malmo.se


Foto: Frasse Franzén