Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 11 september 2019

Basket

Malmö Basketgymnasium är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Basketförbundet och Skolverket. Malmö Bas­ket-gymnasium har de senaste åren haft ett flertal landslagsspelare och flera spelare som redan i gymnasieåldern har tagit platser i sina respektive lags seniorlag.

Basketboll

Hos oss tränar du tre till fyra morgnar i veckan, både basket och fysträning. Trä­ningen planeras efter utvecklingssamtal samt Svensk Baskets spelarutvecklings­plan (SUP). Den största delen av träningen kommer att handla om det som Svensk Basket kallar ”Jag” samt ”Jag och Bollen”.

För att du ska kunna utvecklas maximalt har vi under året minst tre utvecklings­samtal, två tillfällen för fystester och vi försöker kontinuerligt hålla en dialog med dig som spelare angående din individuella utveckling. Vi åker och tittar på svensk ligabasket för att lära av de bästa i landet. På stadionområdet erbjuder vi också till­gång till sjukgymnaster och idrottsläkare. Schemat på Malmö Idrottsgymnasium är anpassat efter din träning, vilket ger dig stora möjligheter att satsa fullt ut på ditt basketspelande.

Kajsa Lundahl

John Fitzgerald

Basketträningen genomförs i skolans närområde och styrketräningen genomförs i vår moderna styrkehall i Baltiska hallen.

VIKTIGT OM ANSÖKAN
Din idrott söker du genom ditt specialidrottsförbund.

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om att hur det går till att söka.

SNABBFAKTA

Sista ansökningsdag
1 december

Antal 
Vi tar in cirka 12 elever/år

KONTAKTPERSON
Kajsa Lundahl
kajsa.lundahl@gmail.com

ANSÖK TILL OSS
Ansökan för läsåret 2019/20 är stängd
Här ansöker du till NIU Basket. Gäller läsåret 2019-2020.

Foto: Freddy Billqvist