Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 01 september 2020

Introduktionsprogram

På MIG erbjuder vi två introduktionsprogram, språkintroduktion och programinriktat val – handel och administration.

På MIG erbjuder vi språkintroduktion för dig som är nyanländ och siktar mot målen för årskurs 9. I våra moderna och ändamålsenliga lokaler på Stadionområdet kommer du att utvecklas studiemässigt i en miljö som andas idrott.

Språkintroduktion är för dig som bara varit i Sverige en kort tid. Syftet är att ge dig goda kunskaper i det svenska språket och kunskaper om det svenska samhället. Vi fokuserar på att utveckla det svenska språket, men läser även andra ämnen som behövs för att kunna söka in på ett gymnasieprogram.

På MIG erbjuder vi programinriktat val på handels- och administrationsprogrammet för dig som ännu inte har full gymnasiebehörighet. Observera att antagning till programinriktat val görs i mån av plats efter att alla behöriga sökande till det nationella programmet fått plats.

Programinriktat val passar dig som vill börja på och fullfölja ett nationellt program men ännu inte har full behörighet. Samtidigt med gymnasieprogrammet läser du in de grundskoleämnen du behöver för att bli behörig.

Malmö Idrottsgymnasium erbjuder också programinriktat val på ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet.

Programinriktat val erbjuds i mån av plats på alla nationella program.

Läs mer om programinriktat val på malmo.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster