Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 05 mars 2021

Om Malmö Idrottsgymnasium

Vårt motto är "från idrottsklass till världsklass." För oss betyder det att vi ger våra elever kraft att växa akademiskt, idrottsligt och som personer.

Hos oss har du som elitidrottselev möjlighet att kombinera ditt aktiva idrottsutövande med din gymnasieutbildning. Malmö Idrottsgymnasium är regionens ledande idrottsgymnasium med tydligt fokus på idrott på skolans villkor.

Här möter du engagerade lärare och tränare i en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat. Du lär känna många nya idrottsintresserade människor och får vänner för livet! Skolledare, lärare och övrig personal har förståelse för din situation och vill att du som idrottselev ska kunna nå bästa möjliga resultat – både i skolan och inom din idrott.

Läs mer om elevinflytande, hur du ansöker med mera.

Vår skola ligger på Stadion och här samlas elever, oavsett program eller idrottsgren, under ett gemensamt tak. Vår skola ligger i en lugn miljö i det unika stadionområdet.

Lokalerna är nya, fräscha och inredda med de senaste digitala hjälpmedlen. Ditt schema anpassas för att du ska kunna kombinera skola och idrott.

Läs mer om hur vi arbetar.

Vi riktar oss till dig som tillhör eliten inom en idrottsgren eller till dig som är seriös och aktiv inom en idrott och ägnar fyra till fem dagar i veckan åt idrottsträning. Du söker en NIU-utbildning på dina idrottsliga meriter. Förutom de idrottsliga meriterna måste du också ha ett betygsmeritvärde från grundskolan som gör dig behörig till något av våra gymnasie­program.

Läs mer om våra idrottsutbildningar.

"Det bästa med MIG är att man smidigt kan ägna tid till idrot­ten man älskar i samband med skolgång och att man går med personer med liknande ambitioner". (Erika Wärff, naturvetenskapsprogrammet)

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan: busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist