Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

För dig som går i 9:an

Vi är skolan för dig som vill kombinera din idrottssatsning med gymnasiestudier. Idrott på skolans villkor.

På Malmö idrottsgymnasium har vi många duktiga idrottare som kombinerar sina gymnasiestudier med sin satsning på idrott. Hos oss får du lärare med stor förståelse för att idrott är en viktig del av ditt liv – kanske den viktigaste.

På Malmö Idrottsgymnasium kan du läsa alla våra program samtidigt som du elitsatsar på din idrott. Vi erbjuder nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) samt idrott och hälsa – specialisering beroende på vilken idrott du utövar.

Läs mer om våra idrotter.

Antagning till NIU och gymnasieprogram görs i två steg oberoende av varandra. Till idrotten söker eleverna på sina idrottsliga meriter. Till gymnasieprogram söker eleverna på sina meritvärden från årskurs 9.

Läs mer om att hur det går till att söka.

Det kommer inte bli något fysiskt öppet hus i år.

Vi återkommer med alternativt upplägg för att ni som går i nian ska få motsvarande information digitalt.

På Malmö Idrottsgymnasium tycker vi det är viktigt med elevinflytande. På skolan kan du som elev träffa elever från andra klasser och idrotter, lärare, skolledning och annan personal i olika gruppkonstellationer. Bland annat kan du som elev vara aktiv som elevskyddsombud, i vårt matråd eller i vår elevkår. Eftersom skolan är liten är det lätt att påverka om man vill.

Läs mer om vår elevkår.

Om du behöver extra stöttning i dina studier kommer dina lärare, din mentor och våra specialpedagoger att hjälpa dig.

Läs mer om vår support.

"Det bästa med MIG är alla kompisar, lärare
och att det finns så mycket bra idrottslokaler. Maten är bra också".
(Richard Hoff, hälsa, vård och omsorg)

"Vi är otroligt flexibla och bra på att hitta individuella lösningar så att eleverna ska ha möjlighet att nå den absoluta toppen i sin idrott". (Barbro Sandor, samordnare för fotboll)

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan: busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist & Gustaf Johansson