Uppdaterad: 15 mars 2021

Elever berättar

Som elev på Malmö Idrottsgymnasium ägnar du mycket tid åt studier och din idrott. Våra moderna skol- och idrottslokaler, våra engagerande lärare och vårt schema bidrar till att du kommer kunna satsa fullt ut på båda delarna.

Hur upplever eleverna på MIG sin studiesituation, sitt idrottsutövande och sina möjligheter till vidare studier eller elitsatsning efter tre år hos oss?

Niels Larsen

Nellie Lilja, Ekonomiprogrammet - Fotboll

Hur var din gymnasietid på MIG?
Jag hade tre fina och roliga år på MIG. Samtidigt var dessa år utmanande och man fick planera noga för att få tiden att räcka till, eftersom man ville prestera på en hög nivå både i skolan och inom fotbollen. Jag lärde mig mycket och skaffade erfarenheter under gymnasietiden som jag har haft glädje och nytta av sedan dess.

Vad har du gjort efter studenten?
Jag fortsatte min fotbollssatsning i FC Rosengård och kombinerade detta med lite olika jobb där det sista var som elevassistent på en skola i Malmö. I början av 2020 hörde KIF Örebro av sig och jag spelade med laget i allsvenskan hela säsongen. Jag skrev nyligen på för Djurgårdens IF och har flyttat till Stockholm. Mina planer vid sidan om fotbollen är att börja plugga och då blir det antingen något som är kopplat till idrott/kost eller juridik.

Vad är ditt mål inom idrotten?
Min ambition och långsiktiga mål är fortfarande att spela i A-landslaget och det hade även varit häftigt att få möjlighet att spela utomlands. Till att börja med vill jag göra en bra säsong i Djurgåreden och fortsätta tillhöra och spela med U-23 landslaget.

Mattias Svanberg, Samhällsprogrammet - Fotboll

Hur var din gymnasietid på MIG?
Min gymnasietid på MIG var bra. Mycket av min träning med A-laget i fotboll låg på skoltid så jag var borta en del. Tyckte jag fick bra hjälp med extra lektioner och anpassade prov av lärarna.

Vad har du gjort efter studenten?
Sedan studenten har jag flyttat till Italien för att spela fotboll på heltid i Bologna FC. Utöver det har jag pluggat och lärt mig en del italienska.

Vad är ditt mål inom idrotten?
Jag vill utvecklas och bli så bra som möjligt i fotboll. Jag har även fått äran att debutera i det svenska herrlandslaget i fotboll vilket alltid har varit ett stort mål för mig.

Pavel Vagic

Pavle Vagic , Handelsprogrammet – fotboll

Varför valde du Malmö Idrottsgymnasium?
För att få spela mycket fotboll och kunna kombinera det med skolan.

Vad är det bästa med Malmö Idrottsgymnasium?
Att jag får spela så mycket fotboll.

Hur gör du för att lyckas med både skolan och din idrott?
Jag pluggar när jag kommer hem.

Erika Wärff

Erika Wärff, Naturvetenskapsprogrammet – friidrott

Varför valde du Malmö Idrottsgymnasium?
Jag valde MIG för att jag satsar på min idrott och vill ha en bra gymnasieutbildning samtidigt. Jag gick även på idrotts­grundskolan som jag trivdes bra på.

Varför just naturvetenskapsprogrammet?
Jag valde natur för att det var de ämnena som tilltalade mig mest. Man får en bred utbildning och kan söka vidare till det mesta.

Vad är det bästa med MIG?
Det bästa med MIG är att man smidigt kan ägna tid till idrot­ten man älskar i samband med skolgång och att man går med personer med liknande ambitioner.

Vad gör du i framtiden?
I framtiden friidrottar jag säkerligen. Vad jag gör utöver det återstår att se.

Foto: Pelle Jernryd