Uppdaterad: 15 november 2018

Ultimate frisbee

Kombinera gymnasiestudier med elitträning i Ultimate frisbee på Malmö Idrottsgymnasium. Utbildningen siktar på förberedelse av spelare för landslagsspel, bland annat i kommande OS 2024 och 2028. Totalt kommer sex killar och sex tjejer gå utbildningen, och vi tränar och tävlar internationellt tillsammans som ett eget mixedlag. Det här är en utbildning för dig som vill kombinera studier och satsa på att bli en del av nästa generation toppspelare i Sverige. Utbildningen är sanktionerad av Svenska Ultimateförbundet.

Vi tränar tre till fyra pass per vecka, och varierar teknik, fysik, taktik, idrottspsykologi och självfallet de beståndsdelar som finns i Ultimate. Träningen följer ett program som betonar maximering av individens färdigheter men även gruppens gemensamma utveckling. Stor vikt läggs vid internationellt utbyten, där närheten till kontinenten gör att vi kommer dra nytta av den ultimatekultur som finns runt hörnet. Utbyten med andra idrottsgrenar på Malmö Idrottsgymnasium gör att eleverna får en helhetssyn på träning.

Träningen sköts av SUF-utbildade tränare, samt nationella och internationella gästtränare med specialkompetens som anlitas för särskilda perioder.
Tränarna och träningen har en internationell prägel, där både svensk och internationell ultimatekultur kombineras. Slutligen anlitas externa experter på träningsområden utöver ren Ultimateträning, såsom exempelvis fysik och idrottspsykologi.

Träningen bedrivs primärt utomhus på de arenor och lokaler som är lämpliga för ändamålet. Tillgång till styrketräningslokal med maskiner och vikter samt teorilokaler finns.

Vi tar in cirka 4 elever/år

KONTAKTPERSON
Mattias Ahlgren, 0725-10 80 16
ma@nimshi.se

Här ansöker du till Ultimate frisbee. Ansökan nedan för läsåret 2019-2020.

Foto: Freddy Billqvist