Uppdaterad: 12 december 2017

Triathlon

Vill du kombinera dina gymnasiestudier med en triathlon-satsning? Tävlar du i tri­athlon idag och vill kombinera dina gymnasiestudier med en triathlonsatsning? Är du intresserad av att nå en plats i landslaget? Är du simmare eller löpare som vill satsa på triathlon? Då är du varmt välkommen att söka till vårt NIU i triathlon.

Svenska Triathlonförbundet rekommenderar alla som är intresserade av att tävla i triathlon att söka utbildningen, även om du inte tävlar i triathlon idag. Har du en bakgrund som simmare eller löpare så har du goda förutsättningar för maximal utveckling under dina tre år på gymnasiet.

En man springer med cykel i tävlingskläder

NIU möjliggör en utveckling av den idrottsliga förmågan mot elitnivå. Hos oss kan du träna triathlon i kombination med dina studier. Träningen är individuellt upplagd beroende på din träningsbakgrund och hur långt du kommit i din ut­veckling. De tre grenarna simning, cykel och löpning ger bra förutsättningar till en varierad träning. I utbildningen ingår även ämnena träningslära, idrottspsykologi, fysisk träning, kost och doping. Efter skoltid finns det möjlighet att träna triathlon tillsammans med Simklubben RAN eller Heleneholms IF.

Träningen sker i samarbete med den lokala triathlonklubben och av utbildade tränare. Ansvarig tränare är även knuten till Svenska Triathlonförbundets elitverk­samhet.

Simhallsbadet, Stadion/Hästhagen, Athleticum. På Malmö Idrottsgymnasium har du stöd av Kulans idrottscentrum, där du har tillgång till sjukgymnaster, läkare, idrottspsykologer och kostrådgivare

Vi tar in 4–6 elever/år, tjejer och killar

Det går inte längre att söka.

Alla som söker blir kallade till provträning med mer information.

KONTAKTPERSONER
Angela Fox, 07088-86 79 19