Uppdaterad: 24 september 2018

Tennis

Vill du få möjligheten att kombinera studier och den bästa tänkbara tennisträ­ningen med målsättningen att nå den yppersta eliten? Ansök då till oss och vi kommer att ge dig bra förutsättningar med tennisträning, tävlingsresor, teori och fysisk träning under ledning av kompetenta och engagerade tränare.

Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Tennisförbundet och Skolverket. En förut­sättning är att du söker ett av programmen på MIG.

Närbild på tennisracket och boll

Du får möjligheten att träna cirka 9–18 timmar i veckan på morgnar och kvällar. Alla elever får dessutom möjligheten att träna i hemmaklubben. Du har möjlighet att åka på 10 ITF-turneringar per år med oss och våra samarbetspartners. Vi jobbar med videoanalys och individuell träning. Vid behov får du tillgång till läkarexper­tis och idrottspsykologisk rådgivning. Två gånger per läsår fystestar vi dig och du har möjlighet att få både screening och individuellt styrketräningsprogram.

Ansvarig tränare är Fredrik Lundh, men vi har också tillgång till Fair Play Tennis­klubbs övriga tränarstab med internationell erfarenhet såsom Jörgen Windahl, Jon Sigurdsson och Mervana Jugic-Salkic, både för praktik och teori.

All tennisträning sker på Fair Play Stadion med tio hardcourtbanor. Du får ett gra­tis träningskort på Nordic Wellness Fair Play, vilket innebär tillgång till gym och all gruppträning. Utomhusträningen sker på Hästhagens IP. Varje år har vi besök av elitspelare och tillhör du de bästa av våra elever får du dessutom möjlighet att träna med Fair Play TK:s elitserielag.

Vi tar in cirka 6 elever/år

Ansök på förbundets sida >>länk till annan webbplats

Antagningen görs i samarbete med tennisförbundet

KONTAKTPERSON