Uppdaterad: 01 oktober 2018

Squash

Vi formar framtidens landslagsspelare. Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Squashförbundet och Skolverket.

Vi ger dig optimala förutsättningar att kombinera idrott och skola. En förutsätt­ning är att du söker ett av de program som finns på Malmö Idrottsgymnasium.

Närbild på squashrack

Du kommer att få möjligheten att träna varje dag och du får hjälp av ett team av ledare för att få optimal träning. Träningen läggs upp individuellt efter dina förut­sättningar och din utveckling. Du får en varierad träning där vi ger dig en grund tekniskt, taktiskt såväl som fysiskt.

Du kommer att få vara med på ett antal trä­ningsläger och tävlingar, både nationellt och internationellt. Vi har utbyten med andra länder såsom Storbritannien och Frankrike, samt övriga idrottsklasser i Malmö.

Thomas Troedsson arbetar på Squashförbundet och är huvudansvarig. Tim Cornish ansvarar för den dagliga squashträningen. Det finns ett antal tränare och spelare som hjälper till med den individuella träningen och sparringen.

Squashträningen bedrivs på The Club Malmoe, en kort bit från Swedbank Stadion. Där får du tillgång till sju squashbanor och gym. På squashhallen finns även en sportshop, ett café, personliga tränare och testutrustning. Flera av Sveriges bästa squashspelare tränar här.

Vi tar in 4 elever/år

KONTAKTPERSONER
Thomas Troedsson, 0705-55 19 69
tt@squash.se

Här ansöker du till NIU Squash. Gäller läsåret 2019-2020.

Foto: Colourbox.com