Uppdaterad: 01 oktober 2018

Konståkning

Du tränar konståkning på skoltid under kunniga tränare och vistas i en mycket bra träningsmiljö på Stadionområdet och på Malmö Arenas Isträningshall.

Du får gå i en klass med andra idrottare som har samma brinnande intresse för idrott. Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Konståkningsförbundet och Skol­verket. Verksamheten bedrivs som ett samarbete mellan Skånes Konståkningsför­bund, Malmö Konståkningsklubb och Slottsstadens Konståkningsklubb.

En förutsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium – vi ger dig optimala förutsättningar att kombinera studier och träning.

Närbild på skridskor

Träningen är helt och hållet individuellt upplagd.

Ela Magnusson och Laco Vince är välutbildade och erfarna tränare på landslags- och elitnivå som leder verksamheten tillsammans.

Malmö Idrottsgymnasium, Malmö Arenas Isträningshall, nyrenoverad styrkelokal, löparbanor och löparspår.

Vi tar in cirka 4 elever/år

Skånes Konståkningsförbund rekommenderar åkare, vilka uppfyller testkraven som gäller för singelåkare, test 4–4.

Efter att vi fått in ansökningarna kallas du till en
infor­mationsträff och därefter görs uttagningen.

KONTAKTPERSONER
Ela Magnusson, 0704-54 83 91
ela.magnusson@malmo.se

Här ansöker du till NIU Konståkning. Gäller läsåret 2019-2020.

Foto: Colourbox.com