Uppdaterad: 12 december 2017

Handboll

Vill du vara med och sätta handbollen i Malmö på kartan och få möjlighet att trä­na på skoltid i en bra träningsgrupp så är det här något för dig. Du tränar hand­boll i en mycket bra träningsmiljö på stadionområdet i utmärkta hallar och med kunniga tränare.

Du får gå i en klass med andra idrottare som har samma brinnande intresse för idrott. Verksamheten är godkänd som nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vilket innebär att vi är godkända av Svenska Handbollsförbundet och Skolverket. En förutsättning är att du söker ett av programmen på Malmö Idrottsgymnasium – vi ger dig optimala förutsättningar att kombinera studier och träning.

Du har två handbollspass och ett styrkepass per vecka. Syftet är att du ska utvecklas individuellt inom handbollens olika tekniska moment. Det kommer inte att läggas något större fokus på att bli ett samspelt lag. Du får en omfattande ut­bildning i fysisk träning som bedrivs i en modern styrkelokal. Vi kommer även att ha ett visst utbyte med andra idrotter.

Robert Månsson och Hanna Jakobsson är tränare tillsammans med spelare och tränare från HK Malmö och Dalhems IF. Robert Månsson är även instruktör och samordnare.

Träningen är i Baltiska hal­len/Baltiska träningshallen, i vår välutrustade styrkelokal samt löparbanor och löpspår.

Vi tar in cirka 10 elever/år

Det går inte längre att söka.

Efter ansökan blir du kallad till en uttagning.

KONTAKTPERSON
Robert Månsson, 0732-54 04 03