Uppdaterad: 24 september 2018

Badminton

Malmö Badmintongymnasium är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), vil­ket innebär att vi är godkända av Svenska Badmintonförbundet och Skolverket. Mal­mö Badmintongymnasium har genom åren fostrat ett flertal landslagsspelare och flera spelare har redan i gymnasieåldern tagit platser i sina respektive lags seniorlag.

Om du vill satsa 100 procent på badminton och samtidigt klara av skolan ska du söka till oss. Här finns mycket goda förutsättningar att lyckas med båda! Utöver badmintonträning får du kunskaper i fysisk träning, träningslära, idrotts­psykologi, kost, massage, doping, tränarutbildning, regler med mera.

Tjej spelar badminton

Hos oss kan du träna badminton varje dag, cirka tre pass dagtid (obligatorisk un­dervisning) och med klubbarna på kvällstid. Träningen är individuellt upplagd beroende på din träningsbakgrund och hur långt du kommit i din utveckling. Träningen varieras med uthållighet, teknik, taktik, rörlighet, snabbhet, styrka och teori.

Vi har träningsläger och ger möjlighet till tävlande. Närheten till Danmark och utbudet av tävlingar över bron är enormt. Att kunna ta del av det danska tävlingssystemet såväl på ungdoms- som seniornivå möjliggör en optimal täv­lingsplanering utan några längre resvägar. För att skapa en helhet samarbetar vi med Malmö badmintonakademi som drivs av Malmöklubbarna Aura och MBK.

Träningen sköts i samarbete med Malmö badmintonakademis duktiga och utbil­dade tränare som också ansvarar för idrottsgrundskolan och klubbarnas elitträning. Tränare är Tinna Helgasdottir som har den högsta danska tränarutbildningen och även är förbundskapten på Island.

All badmintonträning bedrivs i Malmö Badmintoncenter, en specialhall med 20 badmintonbanor. I samma lokal finns ett anpassat gym där du kan träna när du vill. På Malmö Badmintoncenter tränar också landslagsspelare och andra elitspelare på badmintonakademin och i klubben.

Vi tar in cirka 6 elever/år

ANSÖKAN SKICKAS TILL
Svenska Badmintonförbundet,
Idrottens Hus, 114 73 Stockholm, 08-699 60 00