Uppdaterad: 23 april 2019

Studentutspark 2019

Vi hälsar anhöriga till våra studenter välkomna till årets utspark! Den äger rum fredagen den 7 juni. Studenterna springer ut från Swedbank Stadions östra sida. Ni inväntar era studenter vid scenen bakom markerade avgränsningsstaket.

Klasserna springer ut i följande ordning:
Kl 15.00 SA16AI
Kl 15.05 SA16BI
Kl 15.10 NA16I
Kl 15.15 HA16I
Kl 15.20 HVOI
Kl 15.25 EK16I

Parkering

Parkering av större ekipage. tex flak sker mellan fotbollsplanerna 6 och 7. Insläpp sker via bommarna från Stadiongatan mellan kl 13 och 13.30.

Allmänheten uppmanas parkera i parkeringshuset på Erik Perssons väg, vid Kulans parkeringsplatser alternativt vid Coop på andra sidan Stadiongatan. Observera att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och att det är en god idé att vara ute i god tid.

Att tänka på både som student och förälder

Studenten är en milstolpe i livet, väl värd att fira! Men mot bakgrund av de senaste årens olyckshändelser i samband med studentfirande vill vi från skolans sida uppmana er att tänka igenom firandet och informera om regler och lagstiftning i alkohol- och trafikfrågor. Polisen kommer vara på plats denna dag för att säkerställa säkerheten.

• Det är förbjudet att använda bengaler eller andra pyrotekniska i samband med studentfirande.
  • Det är förbjudet att som ombud skaffa alkoholhaltiga drycker till den som inte fyllt 20 år. Som förälder är det viktigt att föregå med gott exempel och hela tiden fråga och visa omtanke. Som student är det viktigt att ni pratar med era föräldrar och att ni som studenter tar hand om varandra.
  • Flak/släp får inte ta fler passargerar än att fara inte uppstår för passagerarna. Flak/släp får inte köra fortare än 20 km/h och endast köra på vägar där högsta tillåtna hastighetsgräns är 70 km/h. Vid färd på släp måste sammankopplingen till dragfordonet vara säker. Falk/släp måste ha en ansvarig förare som minst fyllt 21 år med rätt körkortsbehörighet sedan två år tillbaka. Föraren ska tydligt kunna kommunicera med passagerarna. Föraren av fordonet ansvarar för att reglerna följs av samtliga passagerare.

Som förälder kan man bidra till att denna kväll blir väl värd att minnas. Det finns inget som påverkar din ungdom så mycket som dina värderingar, handlingar och förhållningssätt.

Varmt välkomna!